İngilizce Öğrenirken Yapılan 7 Yanlış ve Bunların Yerine Yapabileceğiniz Aktiviteler

İngilizce Öğrenirken Yapılan 7 Yanlış ve Bunların Yerine Yapabileceğiniz Aktiviteler
  • 03/05/2024
  • Yağmur Öğretmen

İngilizce Öğrenirken Yapılan 7 Yanlış ve Bunların Yerine Yapabileceğiniz Aktiviteler


Neredeyse dil öğrenen herkesin yakındığı “bu sözcükleri biliyorum ancak konuşurken aklıma gelmiyor” veya “farklı aksanları anlamakta zorlanıyorum” gibi durumlardan kaçınmak için ve konuşmanızı geciktiren yanlışların önüne geçmek için aşağıda sıraladığım 7 duruma göz atabilirsiniz. Bu pratikleri kullanarak ne gibi bir ilerleme kaydettiğini bizimle sosyal medyadan paylaşmayı unutmayın 😊


1.Hatalardan Korkmak ve Konuşmaktan Kaçınmak: Kelimeyi yanlış telaffuz etme veya yanlış türde cümleler kurma kaygısıyla hata yapmaktan korkmak ve bu sebepten İngilizce konuşmaktan kaçınmak, gelişiminizi engelleyebilir.


✨ Çözüm: Konuşmaktan çekinmeyin, çünkü hepimiz hatalarımız sayesinde daha çok şey öğreniriz; ayrıca yeni bir dil öğrenirken hata yapmak oldukça normal. Günlük hayatınıza İngilizce konuşma pratiklerini dahil edin. Örneğin; dışarıda kahve alırken İngilizce sipariş edebilirsiniz veya birlikte konuşabileceğiniz bir dil partneri ile düzenli olarak görüşebilirsiniz.


2.❌ Dilbilgisini göz ardı etmek: Bazı öğrenciler dilbilgisi kurallarını öğrenmek yerine kelime edinmeye öncelik verebilir. Kelime bilgisi önemli olsa da dil bilgisinin ihmal edilmesi kafa karışıklığına ve yanlış kullanıma yol açabilir.


✨ Çözüm: Grammar konuları için zaman ayırıp bunları öğrenmeye çalışın. Bu kuralları ve yapıları cümle içinde kullanma alıştırması yapın. Her ne kadar bunun için kullanabileceğiniz uygulamalar bulunsa da, anadili konuşanlardan veya dil eğitmenlerinden geri bildirim almayı ihmal etmeyin.


3.Aktif Dinleme Yapmamak : Pasif bir şekilde dinlemek, anlama ve konuşma becerilerinizi geliştirmekte yetersizdir. Dinlerken, söylenen şeye odaklı olmadığınızda konuşulanı anlamanız zorlaşacaktır. 


✨ Çözüm: Dinlerken not alın, tekrar edin ve anladığınızı doğrulayın. Arada duyduğunuz kelimeleri yazmayı deneyebilirsiniz, böylece gördüğünüz kelimelerin doğru okunuşlarını da anlamanız kolaylaşacaktır. Ayrıca farklı aksanları ve hızları olan İngilizce materyaller dinleyerek dinleme becerilerinizi çeşitlendirin.


4.❌ Uygulama eksikliği: Bir dili öğrenmek tutarlı bir uygulama gerektirir, ancak bazı öğrenciler düzenli uygulamaya yeterli zaman veya çaba ayırmayabilir.


✨ Çözüm: Dil öğrenmeyi günlük bir alışkanlık haline getirin. Hedef dilde dinleme, konuşma, okuma ve yazma pratikleri yapmak için her gün özel bir zaman ayırın. Düzenli olarak pratik yapmak için dil öğrenme uygulamalarını, çevrimiçi kaynakları ve dil değişim platformlarını kullanın.


5.❌ Tek bir beceriye çok fazla odaklanmak: Bazı öğrenciler, kelime bilgisi veya dinlediğini anlama gibi dil öğreniminin yalnızca bir yönüne odaklanırken konuşma veya yazma gibi diğer becerileri ihmal edebilir.


✨ Çözüm: Dil öğrenimine dengeli bir yaklaşım için çabalayın. Genel yeterliliğinizi geliştirmek için dört dil becerisinin (dinleme, konuşma, okuma ve yazma) tamamını düzenli olarak uygulayın.


6.❌ Kelime Ezberlemeye Dayalı Öğrenme: Sadece kelime ezberlemeye odaklanmak, kelimelerin gerçek kullanımını anlamadan dilin içine sinmesini engelleyebilir.


✨Çözüm: Kelimeleri ezberlemek yerine, onları cümleler içinde kullanarak öğrenin. Kelimelerin anlamlarını, kullanımlarını ve deyimlerini öğrenmek için öyküler okuyun veya kelime kartları oluşturun.


7.❌ Günlük Pratik Yapmayı İhmal Etmek: Haftada bir veya iki kez İngilizce çalışmak, dil becerilerinizi sürdürmek için yeterli olmayabilir.


Çözüm: Bir dil günlüğü tutun, günlük olarak kısa metinler yazın veya İngilizce bloglar okuyun. Gördüğünüz veya duyduğunuz kelimeleri belirleyip bunları gün içinde yazdığınız metinde kullanın. Her gün düzenli olarak 15-30 dakika zaman ayırarak, dilinizi sürekli geliştirebilirsiniz.


Eğer bunları yapmak istiyor ancak nereden başlayacağını veya nasıl program oluşturacağını bilemiyorsan, benimle veya kurumumuzdaki başka bir öğretmen ile çalışmaya başlayabilirsin. Keep learning, you’ve got this!